صحنه کسب و کار مدرن، صرف نظر از صنعت، بسیار بی ثبات است. فرصتهای زیادی برای کسب درآمد وجود دارد، اما هرگز نمیدانید که در سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد یا تغییرات اقتصادی جهانی چگونه ممکن است بر سازمان شما تأثیر بگذارد.
در حالی که راه اندازی یک کسب و کار مقرون به صرفه تر از همیشه است، بیش از 50 درصد از سازمان ها در پنج سال اول شکست می خورند. به همین دلیل است که شرکت ها باید برای تمام مراحلی که منجر به موفقیت بلندمدت می شوند برنامه ریزی و آماده شوند.
یکی از این مراحل مهم ایجاد یک طرح تجاری است. امروز در مورد چگونگی انجام این کار صحبت خواهیم کرد.
طرح کسب و کار دقیقا چیست؟
طرح کسب و کار یک سند فیزیکی یا دیجیتالی است که اهداف شرکت و نحوه دستیابی به آنها را مشخص می کند. این یک نقشه راه است که جزئیات ساختار عملیات، امور مالی، بازاریابی، فروش، محصولات و موارد دیگر را ارائه می دهد. هم شرکتهای بزرگ و هم استارتآپها برای ادامه مسیر به برنامههای تجاری نیاز دارند و از آنها استفاده میکنند.
شرکت ها می توانند از این سند به صورت داخلی و خارجی استفاده کنند. مدیریت می تواند از آن برای یادآوری اینکه سازمانشان باید به کجا برود، استفاده کند. در عین حال، آنها همچنین می توانند طرح تجاری را به سرمایه گذاران بالقوه ارائه دهند تا آنها را متقاعد کنند که از سازمان حمایت کنند.
اگرچه آنها بیشترین کمک را به شرکت های جوان می کنند، اما همیشه ایده خوبی است که یک طرح تجاری به روز داشته باشید که بتوانید برای راهنمایی های تجاری به آن اعتماد کنید.
با رزومه شروع کنید
خلاصه اولین بخش از طرح شما است و نمای کلی از کل سند است. نکات مهم را برای خوانندگان خلاصه می کند تا بتوانند به راحتی آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند. گاهی اوقات به دنبال بخش خاصی در سند می گردید و این صفحه اول به شما امکان می دهد فوراً به آن بخش بروید.
چکیده باید کوتاه و واضح باشد و خوانندگان را تشویق کند که بقیه سند را بررسی کنند. این یک بخش اساسی از طرح کسب و کار است. اولین تأثیر را می گذارد، به همین دلیل باید خوب نوشته شود.
اطلاعاتی که باید شامل شود:
- فرصت کسب و کار شما؛
- چگونه از فرصت استفاده خواهید کرد
- مدل کسب و کار شما؛
- بازار هدف؛
- استراتژی های فروش و بازاریابی؛
- رقبای اصلی؛ و
- یک تحلیل مالی
شرکت خود را با جزئیات شرح دهید
قسمت توضیحات شرکت اختیاری است، اما گنجاندن آن مفید است. این جایی است که می توانید تمام جزئیات مربوط به سازمان خود را به اشتراک بگذارید. ابتدا روی مشکلاتی که قبلاً در بازار هدف خود شناسایی کرده اید و اینکه چگونه کسب و کار شما این مشکلات را حل می کند تمرکز کنید.
مشخص کنید و تمام مصرفکنندگان، شرکتها و سایر سازمانهایی را که قصد دارید محصولات یا خدمات خود را هدف قرار دهید، فهرست کنید. در مورد مزایای خدمات یا محصولات خود و چگونگی موفقیت آنها برای سازمان بحث کنید.
آیا محل فروشگاه بهتر، محصولات بهتر، تجربه کاربری شخصی یا تخصص کلیدی دارید؟ این جزئیات را در توضیحات شرکت درج کنید.
تمام تحقیقات آینده و بازار را روی کاغذ مستند کنید
بازار هدف خود و هر آنچه در مورد مشتریان بالقوه خود می دانید را شرح دهید. پتانسیل رشد صنعت و بازار خود را توضیح دهید. با گنجاندن این، تنظیم استراتژی های بازاریابی و فروش مناسب برای دستیابی به مشتریان و تبدیل آنها آسان تر خواهد بود.
بنویسید که شرکت شما چگونه در بازار قرار می گیرد و چگونه می تواند خود را با تغییرات و رشد آتی تطبیق دهد. اطلاعات دقیقی در مورد برنامه خود برای استفاده از بازار و جذب مشتری ارائه دهید.
خدمات یا محصولات را شرح دهید
این فصل قلب سند است. باید مشکلاتی را که به دنبال حل آنها هستید، نحوه برنامه ریزی برای انجام این کار، راه حل هایی که ارائه می کنید و نحوه قرار گرفتن خدمات یا محصولات شما در آن بازار را توضیح دهد.
محصولات و خدمات خود و اینکه چگونه آنها بهتر از رقبای شما هستند را توضیح دهید. کدام شرکت ها محصولات یا خدماتی را برای حل همان نقاط درد ارائه می دهند؟ چه مزیتی به بازار می آورید؟
این فصل عالی برای توضیح اینکه چگونه خدمات شما مزیت رقابتی ارائه می دهد است. تمام این مزایا را فهرست کنید.
رقابت خود را تجزیه و تحلیل کنید
درک رقبای خود ضروری است زیرا حضور آنها بر عملکرد کسب و کار شما تأثیر می گذارد. اطلاعاتی در مورد بزرگترین رقبای خود، خدماتی که ارائه می دهند، محصولاتشان، نحوه برخورد آنها با بازاریابی و فروش، و برندشان را شامل کنید.
توضیح دهید که آنها چه کارهایی را درست و غلط انجام می دهند و چگونه می توانید به درخواست ها یا نیازهایی که آنها پاسخ نداده اند پاسخ دهید. توضیح دهید که چرا کسب و کار شما باید در این فضای رقابتی وجود داشته باشد و مشتریان را در کجا پیدا خواهید کرد.
یک استراتژی فروش و بازاریابی ایجاد کنید
این بخش از سند باید توضیح دهد که چگونه قصد دارید به مشتریان خود دسترسی پیدا کنید و به آنها بفروشید. از چه رویکردهای بازاریابی استفاده خواهید کرد و چگونه قصد فروش دارید؟ آیا محصولات شما چیزی جدید و با کیفیت بهتر ارائه می دهند یا قیمت های پایین تری ارائه خواهید داد؟
در مورد فرآیندها و استراتژی هایی که ایجاد خواهید کرد و اینکه چگونه همه آنها در واقعیت کار خواهند کرد بحث کنید. نحوه قرارگیری خدمات و محصولات شما برای استفاده از فرصت ها و همچنین نحوه مقابله با تهدیدات موجود در بازار از دیدگاه فروش و بازاریابی را شرح دهید.
امور مالی خود را شرح دهید
برای اجرای طرح های تجاری خود به بودجه ثابت و کافی نیاز دارید. توضیح دهید که بودجه اولیه خود را از کجا دریافت خواهید کرد و میزان منابعی که به جنبه های مختلف کسب و کار شما تخصیص داده می شود.
در مورد هزینه ارائه محصولات یا خدمات و بازگشت سرمایه مورد انتظار بحث کنید. شما نیاز به بودجه مشخصی برای پشتیبانی از عملیات در حین رشد کسب و کار خود دارید.
در اینجا برخی از جنبه هایی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید:
توضیح ساختار شرکت (مدیریت)
سرمایه گذاران می خواهند تیم و ساختار سازمانی پشت کسب و کار را بدانند. به اشتراک بگذارید که چه کسانی در موقعیت های خاص خواهند بود و چه افرادی را می خواهید در آینده استخدام کنید. تجربه، تخصص و تحصیلات کارمند را فهرست کنید.
پس از انجام این کار، یک نمای کلی از تاریخچه، مکان و ساختار قانونی سازمان ارائه دهید. خلاصه ای ارائه دهید که چرا این تیم قادر است ایده های شما را به واقعیت تبدیل کند و چگونه قابلیت های آنها در اهداف تجاری شما قرار می گیرد.
ساختارهای تجاری رایج:
نتیجه
اینها برخی از عناصر اساسی هستند که باید در طرح کسب و کار خود بگنجانید. شما می توانید از الگوهای مختلف طرح کسب و کار برای ایجاد یک جریان طبیعی استفاده کنید و بسته به صنعت یا بازار هدف خود، حیاتی ترین بخش ها را شامل شود. قبل از شروع کار روی این سند، برای انتخاب الگوی مناسب وقت بگذارید.