اخیراً یکی از کاربران ما از ما پرسید که چگونه می توانند موتورهای جستجو را از خزیدن و ایندکس کردن سایت وردپرس خود باز دارند.
چندین سناریو وجود دارد که می خواهید موتورهای جستجو را از خزیدن وب سایت خود و فهرست کردن آن در نتایج جستجو باز دارید.
در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه موتورهای جستجو را از خزیدن در سایت وردپرسی منع کنید.
چرا موتورهای جستجو را از خزیدن در سایت وردپرس باز می داریم؟
برای اکثر وب سایت های وردپرس، موتورهای جستجو بزرگترین منبع ترافیک هستند. شاید بپرسید چرا کسی می خواهد موتورهای جستجو را مسدود کند؟
در اینجا مواردی وجود دارد که نمی خواهید موتورهای جستجو وب سایت شما را ایندکس کنند:
- هنگامی که شروع به کار می کنید، ممکن است ندانید که چگونه یک محیط توسعه محلی یا سایت استیجینگ راه اندازی کنید و در عوض وب سایت خود را تا زمانی که فعال است توسعه دهید. وقتی سایت شما در حال ساخت یا در حالت نگهداری است، نمی خواهید گوگل ایندکس کند.
- همچنین افراد زیادی هستند که از وردپرس برای ایجاد وبلاگ های خصوصی استفاده می کنند. آنها نمی خواهند توسط موتورهای جستجو ایندکس شوند زیرا خصوصی هستند.
- می توانید از وردپرس برای مدیریت پروژه یا اینترانت استفاده کنید. در این موارد، شما نمی خواهید اسناد داخلی شما در دسترس عموم قرار گیرد.
یک تصور غلط رایج این است که اگر پیوندهایی به دامنه خود نداشته باشید، احتمالاً موتورهای جستجو هرگز وب سایت شما را پیدا نخواهند کرد. این کاملا درست نیست.
به عنوان مثال، ممکن است پیوندهایی وجود داشته باشد که به سایت شما اشاره می کنند زیرا نام دامنه قبلاً متعلق به شخص دیگری بوده است. علاوه بر این، هزاران صفحه در اینترنت وجود دارد که به سادگی نام دامنه را فهرست می کنند. سایت شما ممکن است در یکی از آنها ظاهر شود.
با این اوصاف، بیایید به نحوه جلوگیری از خزیدن موتورهای جستجو در وب سایت خود نگاه کنیم. چهار روش را بررسی خواهیم کرد:
- روش 1: از موتورهای جستجو بخواهید که سایت وردپرس شما را خزنده نکنند
- روش 2: درخواست از موتورهای جستجو برای خزیدن در صفحات جداگانه
- روش 3: رمز عبور کل سایت را از طریق سی پنل محافظت می کند
- روش 4: محافظت از وردپرس با رمز عبور با یک افزونه
روش 1: از موتورهای جستجو بخواهید که سایت وردپرس شما را خزنده نکنند
این ساده ترین روش است، اما به طور کامل از وب سایت شما در برابر خزیدن محافظت نمی کند.
وردپرس دارای یک ویژگی داخلی است که به شما امکان می دهد به موتورهای جستجو دستور دهید تا سایت شما را ایندکس نکنند. تنها کاری که باید انجام دهید بازدید است تنظیمات » خواندن و کادر کنار Search Engine Visibility را علامت بزنید.
وقتی این کادر علامت زده می شود، وردپرس این خط را به سربرگ وب سایت شما اضافه می کند:
<meta name="robots" content="noindex,follow" />
وردپرس همچنین فایل robots.txt سایت شما را تغییر می دهد و این خطوط را به آن اضافه می کند:
User-agent: *
Disallow: /
این خطوط از روبات ها (خزنده های وب) می خواهند که صفحات شما را ایندکس نکنند. با این حال، این کاملاً به موتورهای جستجو بستگی دارد که آیا این درخواست را بپذیرند یا آن را نادیده بگیرند. اگرچه اکثر موتورهای جستجو به این موضوع احترام می گذارند، اما هنوز این احتمال وجود دارد که برخی از صفحات یا تصاویر سایت شما ایندکس شوند.
اگر می خواهید ایندکس یا خزیدن وب سایت خود را برای موتورهای جستجو غیرممکن کنید، باید با استفاده از روش های 3 یا 4 از سایت وردپرس خود با رمز عبور محافظت کنید.
روش 2: درخواست از موتورهای جستجو برای خزیدن در صفحات جداگانه
ممکن است بخواهید موتورهای جستجو وب سایت شما را بخزند و فهرست کنند، اما پست ها یا صفحات خاصی را در صفحات نتایج جستجو قرار ندهند.
ساده ترین راه برای انجام این کار استفاده از افزونه All in One SEO (AIOSEO) است. این بهترین ابزار سئو برای وردپرس است و بیش از 3 میلیون کسب و کار به آن اعتماد دارند.
برای این آموزش ما از نسخه رایگان AIOSEO استفاده خواهیم کرد زیرا شامل ابزار تجزیه و تحلیل SEO است. همچنین یک نسخه برتر از AIOSEO وجود دارد که ویژگی های بیشتری مانند ابزار نقشه سایت، مدیر تغییر مسیر، نشانه گذاری طرحواره، ویرایشگر robots.txt و موارد دیگر را ارائه می دهد.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه AIOSEO را در وب سایت خود نصب و فعال کنید. می توانید با دنبال کردن راهنمای گام به گام ما در مورد نحوه تنظیم All in One SEO برای وردپرس، نحوه نصب و پیکربندی افزونه را بیاموزید.
پس از راه اندازی افزونه، می توانید از آن استفاده کنید تا از موتورهای جستجو بخواهید که پست ها و صفحات خاصی را فهرست نکنند. باز هم، این کاملا به موتورهای جستجو بستگی دارد که آیا این درخواست را بپذیرند یا آن را نادیده بگیرند.
فقط پست یا صفحه ای را که نمی خواهید ایندکس شود ویرایش کنید. شما باید به تنظیمات AIOSEO در پایین ویرایشگر وردپرس بروید و سپس روی تب Advanced کلیک کنید.
توجه داشته باشید که مقاله از تنظیمات پیش فرض ربات استفاده می کند. برای تغییر این حالت، باید سوئیچ «استفاده از تنظیمات پیشفرض» را در موقعیت خاموش قرار دهید.
اکنون میتوانید روی کادر «بدون فهرست» کلیک کنید. پس از انتشار یا بهروزرسانی پست، از موتورهای جستجو خواسته میشود که آن را ایندکس نکنند.
روش 3: رمز عبور کل سایت را از طریق سی پنل محافظت می کند
اگر ارائه دهنده هاست وردپرس شما دسترسی cPanel را برای مدیریت حساب میزبانی شما ارائه می دهد، می توانید کل سایت خود را با استفاده از cPanel ایمن کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که وارد داشبورد cPanel خود شوید و سپس روی نماد “Directory Privacy” در بخش “Files” کلیک کنید.
در مرحله بعد، باید پوشه ای را که وردپرس را در آن نصب کرده اید، پیدا کنید. این پوشه معمولاً پوشه public_html است. سپس باید روی دکمه «ویرایش» در کنار این پوشه کلیک کنید.
توجه داشته باشید: اگر چندین سایت وردپرس در دایرکتوری public_html نصب کرده اید، باید روی پیوند public_html کلیک کنید تا آن سایت ها را مرور کنید و سپس پوشه وب سایتی را که می خواهید با رمز عبور محافظت کنید، ویرایش کنید.
این شما را به صفحه ای می برد که در آن می توانید محافظت از رمز عبور را روشن کنید.
کافیست کادر «Protect this directory with a password» را علامت بزنید و روی دکمه «Save» کلیک کنید. در صورت تمایل، می توانید نام دایرکتوری محافظت شده را نیز سفارشی کنید.
پیام تأییدی مبنی بر تغییر حقوق دسترسی به دایرکتوری را مشاهده خواهید کرد.
سپس باید بر روی دکمه “بازگشت” کلیک کنید.
شما به صفحهای هدایت میشوید که در آن میتوانید یک نام کاربری و رمز عبور ایجاد کنید که باید هنگام دسترسی به این فهرست از آن استفاده کنید.
شما باید یک نام کاربری و رمز عبور وارد کنید و سپس رمز عبور را تایید کنید. مطمئن شوید که نام کاربری و رمز عبور خود را در مکانی امن مانند برنامه مدیریت رمز عبور ذخیره کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه “ذخیره”، با موفقیت محافظت از رمز عبور را به سایت وردپرس خود اضافه کرده اید.
اکنون، هنگامی که کاربر یا موتور جستجو از وب سایت شما بازدید می کند، از آنها خواسته می شود نام کاربری و رمز عبوری که قبلاً ایجاد کرده اید را برای مشاهده سایت وارد کنند.
روش 4: محافظت از وردپرس با رمز عبور با یک افزونه
اگر از یک راه حل میزبانی مدیریت شده وردپرس استفاده می کنید، ممکن است به cPanel دسترسی نداشته باشید. در این صورت می توانید از افزونه وردپرس برای محافظت از سایت خود با رمز عبور استفاده کنید.
در اینجا دو محبوب ترین راه حل وجود دارد:
- SeedProd پلاگین شماره 1 است که به زودی عرضه می شود و در حالت پشتیبانی برای وردپرس در بیش از 800000 وب سایت استفاده می شود. دارای ویژگی های کنترل دسترسی و مجوز کامل است که می توانید از آنها برای مخفی کردن وب سایت خود از همه، از جمله موتورهای جستجو، استفاده کنید. ما یک راهنمای گام به گام برای SeedProd داریم.
- Password Protected یک راه بسیار آسان برای محافظت از سایت وردپرس با رمز عبور با یک رمز عبور است (بدون نیاز به ایجاد کاربر). راهنمای گام به گام ما را در مورد نحوه محافظت با رمز عبور سایت وردپرس بررسی کنید.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که موتورهای جستجو را از خزیدن یا ایندکس کردن سایت وردپرس خود متوقف کنید. همچنین ممکن است بخواهید نحوه افزایش سرعت عملکرد وب سایت خود را بیاموزید یا راهنمای گام به گام قطعی ما برای امنیت وردپرس برای مبتدیان را ببینید.
اگر از این مقاله لذت بردید، لطفا در کانال یوتیوب ما برای آموزش های ویدئویی وردپرس مشترک شوید. شما همچنین می توانید ما را در توییتر و فیس بوک
پست چگونه موتورهای جستجو را از خزیدن در سایت وردپرس باز داریم اولین بار در WPBeginner ظاهر شد.